2012


Jag och älsklingen var och såg å 2012 igår. Riktigt coola effekter men lite för lång för min smak. Sen tycker jag att huvudrollerna hade lite för mycket flyt i filmen men annars bra film. Drömde att världen gick under i natt, läskigt! Man börjar ju undra om det faktiskt kommer hända något 2012. Mayafolket (som var riktigt skickliga inom astronomi) hade ju en kalender som stämde med alla solförmörkelser, fullmånar osv. Det enda som var "fel" var att den var efter med 33sek. Kalendern tar dock slut vid 21/23 December 2012. Varför? Många tror ju att det kommer hända något då och man vet ju aldrig. Vid 2012 så kommer Jorden in i Vintergatans mitt (Galaktiska Ekvatorn) vilket bara händer bara runt varje ca 25 800 år. Vad händer då? Vissa forskare tror att gjorden kommer "skifta", alltså att jordens kärna kommer att röra på sig och nord och sydpolen kommer flytta på sig. Detta kommer orsaka jordbävningar, tsunamis och andra stora naturkatastrofer. Det har hänt innan, även om det tog flera år och jordskorpan/kärnan rörde sig sakta så hände det flera naturkatastrofer (enligt ett faktaprogram). Om det har hänt innan så borde det kanske inte vara någon fara eftersom jorden står kvar? En av mina största rädslor är faktiskt att jorden ska gå under. Tyck att jag är töntig om ni vill men man vet faktiskt aldrig. Med tanke på hur mycket vi förstör världen och saker som händer så borde vi kanske inte ta för givet att våran fina planet alltid kommer att finnas för oss?
#1 - Erika

Jorden KOMMER gå under, solen KOMMER att slockna. Men inte än på ett par år. Tror du kan slappna av :)

#2 - Emma - staar

oh, jaa den vill ja oxå se, mjaa ja svärmor å hjärtat pratade om det för några dagar sedan.. dom har ju haft lite rätt inkaindianerna (eller vare nu var för slags folkslag) svärmor sa nånting om att dom hade förutspått att det skulle fort, tiden skulle gå så fort att folk inte hann med.. nånting sånt, å lite så är det ju nu! så verkar många känna, det bara svichar förbi..

ooh tyckte det var likt en schipperke i pälsen! dom är jätte fina, å han var otroligt söt din lilla!

#3 - Celestial

BS!



Nostradamus förspådde av gjorden skulle gå under 1999. Did it happen? Jorden stor kvar ett bra tag till. Vare sig vi vill eller inte.

#4 - Peter

Med lite vetenskap och sunt förnuft kommer man långt:

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html