Thailand tips - Koh Lipe

Jag vet inte riktigt vart jag ska åka än när jag åker till thailand. Jag vill se så mycket som möjligt av ö och natur livet. Jag fick nyss reda på att en kompis som också är min gamla klasskompis ska åka dit i februari och det skulle vara sååå roligt att åka med henne. Dessutom har vi inte setts på år och dag och vad hade inte en thailand reunion varit ? ;)

Iallafall fick jag ett tips i bloggen av en Therese som tipsar om en ö i södra thailand som heter Koh Lipe. Hon säger att detta är som Maldiverna, vita stränder och kristallklart vatten. Jag googlade och hon har helt rätt i det hon säger. Paradis skulle jag kalla det. Det finns tydligen 4 hotell på ön varav två kostar under 200kr natten.

Ön kan erbjuda fantastisk znorkling och dykning. Dessutom ordnas det grillkvällar varje kväll och det är oftast flera restauranger som ordnar utsökta middagar på stränderna. Om jag får lägga till ett stort plus, är det att det är en underbar plats för att ha med sig kameran. Det är helt klart ett reseönskemål att skriva upp på listan!





Bilder lånade från Google
#1 - therese

Hallå igen! Kul att du verkar gilla det! Det finns ganska mycket hotell på ön, mer än 4 iaf. Jag bodde på sita beach resort. Men där e nog ganska dyrt! Det är bara två hotell på ön som har pool, men det är ju inte så nödvändigt med det klara havsvattnet. Massor av matställen och barer längs strandkanten. Finns två stora stränder på varsin sida av ön, själv bodde jag på den sida där det låg mer längs stranden. Men gillade andra stranden vid mountain resort där den där bilden är tagen på stranden som buktar ut. Sen finns en liten shopping gata mellan stränderna, super mysigt. Sen finns det också en mindre strand där hotellet porn resort ligger, men inte lika rolig! Helt magiskt där på ön. Vi landade i krabi där vi åkte dit! :-)