Packning inför Sthlm.

Har hållit på hela dagen med att tvätta, packa och fixa och dona inför sthlm imorgon. Ska fira nyår där med några vänner och det ska bli superkul! Jag var tvungen att skriva en checklista, brukar aldrig göra det men det är dumt att glömma något viktigt på självaste nyår så nu är mer än hälften av sakerna fixade. Resten kan jag inte packa förräns imorgon när tvätten har torkat och sådär. Har ju min nya digitalkamera så det blir lite lättare att ta kort och så nu när man har den med. Tyvärr hann inte mina ögonskuggor komma innan jag åker =/. Men men, jag kommer rapportera under min vistelse i 08-land. Hoppas alla får en jättefin nyårsafton och akta er för att smälla smällare och raketer ;).

Ny kamera.


Japp har införskaffat mig en ny kamera som jag har fått av min kära mor, supersnäll som hon är! Min systemkamera kan ju vara lite väl dyrt och klumpig att ha med sig i vissa sammanhang, därför är en liten kompaktkamera kanon. Det blev en canon såklart ;) En ixus 870 IS i guld. Tjusig va? :)

Ge tillbaka mitt hår *snyft*


Skulle lägga i en mer jämnare röd färg i mitt hår igår eftersom det jag hade innan va rosa på sina ställen. Tog den rödaste jag kunde hitta som var rööd. La i färgen, vad tror ni hände med mitt hår?  Det blev NÖTBRUNT med skiftningar i rött. Faaan! Vill ha mitt knallröda hår tillbaka!!! Funderar på att skaffa en hårfärg jag inte haft på tre år och mixa med knallrött som är såå snygg. Nu är det inte fint =(. Ge tillbaka mitt hååår *snyfta*

Hemsk upplevelse.

Inatt var jag med om en riktigt o behaglig upplevelse. Första gången jag råkar ut för detta. Sömnparalys heter det, också kallat hypnagoga. Ni som vet vad det är eller har upplevt det vet vad jag pratar om.

Jag "vaknade" alltså av att det kändes som någon höll ett fast grepp över min hals och jag såg tydligt en skugga till vänster om mig. Jag låg på högersidan. Jag försökte komma loss men min kropp var helt förlamad. Kunde inte röra mig hur mycket jag än ville. Jag har verkligen en känslig hals och jag fick smått panik. Detta hände 2-3ggr innan jag kunde röra mig, vända på mig och dra upp täcket över halsen, sen försvann det. Riktigt obehagligt om man inte vart med om detta innan. Vissa händer det ofta för, en del sällan och vissa bara någon enstaka gång. Min mamma har vart med om detta 2ggr i sitt liv och jag har en bekant som också upplevt detta men kan inte påstå att det är speciellt vanligt. Obehagligt är det iallafall.


Sömnparalys eller sömnförlamning är ett förlamande tillstånd som kan uppkomma när man håller på att somna eller vakna. Under REM-sömnen stänger hjärnan av de flesta av kroppens viljestyrda muskler för att man inte ska röra sig när man drömmer. När man sedan drömmer att man till exempel springer känns det helt verkligt trots att man i verkligheten inte vevar med benen i sängen. Den enda undantaget är ögonen, som i verkligheten rör sig som i sömnen. Muskelkontrollen stängs av för tidigt eller slås på för sent så att man inte kan röra sig trots att man är vaken. Om man inte vet vad som har hänt får man lätt panik när tillståndet uppkommer, men det är inte farligt och går över av sig självt efter ett tag.

Vissa människor kan få hallucinationer av olika slag när de är i sömnparalys, s.k. hypnagoga och hypnopompa hallucinationer. Dessa kan bestå i skräckfyllda känslor av att någon är i rummet eller vid sängen samtidigt som man själv inte kan röra sig. Den förlamning och de hallucinationer man upplever vid sömnparalys, är således delar av REM-sömnen som stannat kvar trots att man redan har vaknat. Ofta känns det som om man inte kan andas, som om man håller på att kvävas.

Nu är julen över.

Så mycket förberedelser för denna dagen, och så fort passerar den. Jag har haft en trevlig jul i allafall. Bror med familj, brors sambos mamma och bror med barn var här + mamsen. Massor med julmat och julgodis. I julklapp fick jag presentkort, pengar och parfym + min nyårsklänning som var i förväg. Den är uppsydd nu av min snälla granne så den är mer som en ballongklänning och superfin!


- klänningen uppsydd

Kollade på grease igår som gick på tv. Sååå bra. Sen kikade vi på de klassiska programmen som kalle anka och kan du vissla johanna. Har vart en trevlig jul somsagt. Nu ser man fram emot nyår. En nyår i sthlm med vänner. Åker upp på nyår varav Martin möter upp mig på centralen eftersom jag ska bo hos honom dom dagarna jag är där och det ska bli superduperkul! Vet inte om jag ska ta med mig min kamera. Den kan vara rätt klumpig. Jag och mamma ska till netonnet i dagarna och kolla på en kompaktkamera. Man kan alltid hoppas att vi går därifrån med en. Vi får väl se!