Första veckan avklarad

Nu har jag gått en vecka på utbildningen. Det har gått sååå fort! Vi har två helt underbara lärare och en asskön klass. Idag sminkade jag en tjej som heter Jessica. Går lärde vi ju oss att lägga globskugga vilket är sjukt svårt! Dessutom scattered lips. Idag lärde vi oss att lägga lockskugga, vilket inte var så svårt. Jag fick bra kritik på min makeup. Lite tjock globskugga och kunde lagt lockskuggan längre in, samt lagt fm längre ut men annars var det bra vilket var kul! Här är resultatet.


Sminkning: Bas + puder, fransmarkering, globskugga, dropskugga, mascara, scattered lips och lockskugga

Svar på frågor

Jag har fått lite frågor på utbildningen och sådär och tänkte ge er lite svar.

Vart går du din utbildning?
Jag går på makeupstudion som finns i Göteborg, Stockholm, Malmö och Borlänge.
Deras hemsida: http://makeupstudion.com

Vad kostade den?
Utbildningen kostar 43.000:- inkl. anmälningsavgiften.
Man får komma på intervju innan man blir antagen, för att få veta lite mer om skolan och ställa frågor om man har några.

Vad ingår i utbildningen?
Utbildningen är 11 veckor och du får lära dig allt du behöver kunna för att bli makeupartist. Alla moment du får lära dig står på hemisdan. I utbildningen ingår också allt smink du behöver under utbildningens gång och som räcker en bra bit in i arbetslivet, värde ca 20.000:-

Vad är en fransmarkering?
En fransmarkering gör att ögonen ser piggare ut och görs genom att man målar med aquacolor och en sneskuren pensel, på övre fransraden i mellan fransarna. Alltså inte över ögat eller på slemhinnan, utan I MELLAN fransarna på fransraden. Detta gör att fransarna ser tätare ut och dessutom blir det inga mellanrum om man lägger en eyeliner på ögonlocket.

Tredje dagen i skolan


Idag var tredje dagen i skolan och man börjar lära känna gruppen lite bättre. Alla är jättetrevliga och läraren är underbar. Idag fick vi lära oss hur man gör fransmarkering, vilket jag inte alls har hört om innan. Väldigt effektivt faktiskt men vääldigt svårt. Vi fick också lära oss att göra en globskuggning samt dropskugga som är skuggningar i en brun nyans på ögonlocket upp i en toning upp mot brynet samt en skugga under halva ögat utåt som en v-form för att förstora ögat. Diskret men snyggt. Jag fick lägga mascara för första gången idag också på någon annan. Jag har ju aldrig sminkat någon innan kursen så detta är första gången. Det är svårare än vad man tror faktisk men det gick väl hyffsat bra tror jag. Jag missade lite streck att jämna ut från basen sen måste jag träna på fransmarkeringen och mascaran men jag tycker basen blev jättebra annars. Rätt färg på första försöket! På bilden ser ni iallafall resultatet på Jessica, som jag sminkade. Det är alltså bas (foundation), neutralisering (concealer), puder, fransmarkering, skuggning (glob och dropskugga) och mascara. Vi skulle lagt läppglans men jag glömde av det för några minuter och sen var det lite sent, men läraren sa att det inte gjorde något. Fick träffa Magnus H's hundvalp (dvärgpinscher) som han har skaffat. Sååå sööt!

Har iallafall gjort rent min sminkväska och allt som var smutsigt och torkat av + renskrivit anteckningarna. Är suupertrött nu så ska snart duscha, borsta tänderna och sen hoppa i sängen. Natti!

Andra dagen i skolan


Idag hade vi teori/ genomgång i ca 2 timmar. Vi fick lära oss hur vi skulle duka upp sminket och hur det skulle stå på sminkborden för att allt skulle få plats. Sen visade våran lärare hur man blandar en bas + neutralisering + hur man pudrar och lägger mascara. Jag kan ju säga att det var SJUKT mycket att ta in i huvudet. Jag har en tendens att blanda ihop allt i huvudet för att det blir för mycket.

När genomgången var klar fick vi sminka av oss (tvätta bort sminket) för att sedan delas in i två och två och försöka blanda ihop baser och neutralisering själva, utan hjälp av lärare. Vi fick två försök och mitt första gick la sådär haha men mycket bättre på andra försöket. Jag kom ihop med en jättego tjej som har trebarn och är gift (äldst i gruppen) och suupertrevlig! Hon la på mig först och därför spanade jag in allt hon gjorde och vi pratade och disskuterade lite vad hon gjorde och sådär och hon hjälpte mig när jag sminkade henne. Det gick mycket bättre än väntat! Fick fram en jättebra bas! Tyvärr skulle vi ju lägga vitt puder på som tonade ner basen lite så det blev fel färg. Men läraren tyckte att uttoningen på ena sidan var bra + ena ögat. Jag stressade som bara den på ena sidan eftersom vi var tvugna att hålla oss inom en tidsram men jag var nöjd ändå. Vi fick varsin dagkräm idag + en kakelplatta att blanda på.

Efter lektionen fick vi plocka ihop allt och torka av borden och sådär så det blev rent och snyggt. Jag glömde ju tyvärr min digitalkamera idag igen men ska försöka få med den imorgon så jag kan ta någon bild. Vi har ju inte direkt några raster och det är högt tempo så man hinner inte ta så mycket bilder. Träffade iallafall både Magnus E (fotograf på studion som plåtade mina hundar) och Magnus H (som är en gammal kompis och som sminkade Olesya och Angelica på två sessioner, också makeupartist)

Har gjort rent min väska och penslar nu + renskrivit anteckningarna. Det tog sin lilla tid och jag är supertrött. Ska duscha sen hoppa i säng. Slipper ju sminka mig framöver nu eftersom vi inte får ha smink på oss när vi kommer till skolan. Jobbigt läge!!! Jag hoppas jag vänjer mig, annars får jag gå med en nerdragen mössa haha. Well natti!

Första dagen i skolan

Yes, idag var första dagen i skolan och jag var småååått nervös innan kan jag säga ;) Men jag kom i tid. Det låg pärmar vid varje bänk med våra namn på. Vi fick prata med varandra och sedan berätta för dom andra, om den som satt brevid för att lära känna varann lite bättre. Sedan gick vi igenom ordningsregler, krav på utbildningen, hur man ska uppföra sig på skolan, på praktik och sedan i yrket. Vi gick också igenom hygien och hur man rengör sin utrustning. Sen fick vi allt smink. MUMS! Haha rena julafton. Det saknas fortfarande en del ögonskuggor och lösfransar + en cape pgr av att leveransen var sen men vi skulle få det i veckan. Vi fick en sminkrock till oss själva med som jag glömde ta kort på + pärmen då. Vi fick också läxa. Har suttit hela kvällen. Pjeew! Haha. Bara för jag inte är van vid det här än men samtidigt är det skönt att ha något att göra så det känns som man gör någon mening :). Vi skulle iallafall läsa igenom 26 sidor + märka allt i sminkväskan + väskorna sen renskriva anteckningarna. Anteckningarna gör jag imorgon på morran, annars kommer jag aldrig i säng.


- Väskorna vi fick. En rullväska + bärväska

- Rengöringskit


-En dvdfilm, svampar, tops och bommullspaddar


- Mascaror, eyeliner, franslim, pennvässare och läppennor


- Penselset innehållande penslar, spade, fransborstar och pincett


- Foundations + puderpuffar


- Baser och löspuder